dinsdag 27 januari 2015

TREND: RUNNING SNEAKERS

De tijd dat hardloopschoenen (of andere sportschoenen) alleen functioneel gebruikt werden ligt ver, ver achter ons. Steeds vaker duiken deze sportieve schoenen op in het straat - en modebeeld. Een trend die wij alleen maar enorm omarmen. Want wat is er leuker dan schoenen die hip zijn, er leuk uitzien en ook nog eens comfortabel zijn? Een variant van de sneakers die we helemaal veel voorbij zien komen zijn de running sneakers, oftewel hardloopschoenen. Dit modelletje leent zich echt super goed voor hippe prints en kleurcombinaties. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Wedden dat jij na het zien van deze geweldige varianten gelijk een paar wilt aanschaffen?

Zwarte running sneakers

De veiligste optie blijft natuurlijk de kleur zwart. Deze zijn lekker makkelijk te combineren en staan eigenlijk bij elke kleur. Dit betekent zeker niet dat de zwarte sportschoenen saai zijn. Ze kunnen juist heel grafisch en stijlvol staan. Combineer ze met een mooie (ripped) jeans, zwarte broek, of voor de waaghalzen: met een maxiskirt. De zwarte hardloopschoenen kunnen eigenlijk altijd!

Bronx €49,95                                          Kennel und Schmenger €239,95                           SPM €99,95

Running sneakers met animalprint

Net als de sneakers als mode-item zijn ook de schoenen met animalprints niet uit het modebeeld weg te slaan. Waarom zouden deze twee trends daarom niet met elkaar gecombineerd kunnen worden? Ze blijken een gouden duo! De speelsheid van de dierenprints wordt gecombineerd met het sportieve van de hardloop sneakers. Op deze manier geef je elke outfit een knipoog mee. Ook de running sneakers met dierenprint kun je gemakkelijk combineren met jouw dagelijkse outfit. Pas wel op met het verwerken van andere prints in je kleding. Welke animalprint schoenen komen bij jou in de kast te staan?

    Shoecolate €59,95                                     Prima Base €209,95                                La Strada €49,95

Metallic running sneakers

Nog twee fijne trends die met elkaar zijn gecombineerd zijn metallic en running sneakers. Vind jij het beeld van comfortabele modeschoenen ook zo'n fijn vooruitzicht, maar mis je toch wat glamour? Kies dan voor hardloopschoenen met metallic details. Zo zijn jouw schoenen niet alleen sportief, maar met een randje glamour. Ook hierbij geldt weer dat ze volop te combineren zijn, zowel met een shortje, jeans als maxiskirt of een maxidress. Ideaal voor naar een festival, of tijdens uitgaan!

      Monshoe €59,95                                         Post Xchange €99,95                            Stokton €199,95

Het mag wel duidelijk zijn dat wij hopen dat de running sneakers een blijvend mode-item zijn! Welke is jouw favoriet?

dinsdag 20 januari 2015

TREND: SCHOENEN MET BLOEMENPRINT

De zomer van 2015 staat in het teken van vrolijk - en vrouwelijkheid. Dit voorjaar geen neutrale, basic schoentjes aan de voetjes. Nee, de zomertrend in de schoenenbranche zijn schoenen met een printje van alles wat groeit en bloeit. Vrolijkheid gegarandeerd!

Sneakers met bloemenprint

Een sportieve look kan verrassend goed gecombineerd worden met vrouwelijk. Zo loop je er niet alleen comfortabel bij dit voorjaar, maar ook lekker modieus. Fleur elke outfit op met je schoenen. Of je nu kiest voor een skinny jeans of short. Daarnaast ben je dit voorjaar helemaal on trend als je jouw kleurrijke sneakers combineert met een 's zomers jurkje, rokje of de maxi-varianten hiervan. Sneakers met print lijken misschien een gewaagde keuze, maar gecombineerd met rustigere items zijn ze de perfecte eyecatcher voor deze zomer. De kleuren van de bloemenprints worden deze zomer gecombineerd met de basiskleuren wit en pastel. De schoenen deze zomer hebben dus een erg zoet design. Wil jij jouw voeten dit voorjaar ook in het zonnetje zetten? Kies dan snel jouw favoriete schoenen met bloemenprint uit






                   SPM €99,95                                                                            Hispanitas €99,95


Vind je de combinatie pastel of wit met bloemenprint net iets te zoet? Kies dan voor de stoerdere variant. Hierbij wordt de moderne bloemenprint gecombineerd met donkere kleuren. Zo kun je de bloemenprint misschien iets eerder in dit jaar combineren met je outfits. We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen! Hieronder hebben we nog twee pareltjes van bloemenprint sneakers voor je uitgekozen.


                D.a.t.e. €179,95                                                                       Vans €89,95


Wat vind jij van deze vrolijke zomertrend?

dinsdag 13 januari 2015

THEMA: WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANSCHAF VAN KINDERSCHOENEN?

Het moment dat je kindje zijn of haar eerste stapjes zet is natuurlijk een magische mijlpaal. Dit betekent echter ook gelijk dat er niet alleen meer naar schattige slofjes gekeken moet worden. Het is erg belangrijk om je kindje een goede basis mee te geven. In de kinderjaren worden voetjes gevormd, en daarmee ook de houding en manier van lopen. Het is daarom noodzaak om niet alleen te gaan voor het uiterlijk, of de prijs van een kinderschoentje, maar ook zeker de kwaliteit.
We begrijpen best dat dit vooral bij de eerste keer nogal overweldigend kan zijn. Om een zo goed mogelijke keuze te maken hebben wij een overzicht gemaakt waar op gelet moet worden tijdens de aanschaf van kinderschoenen. 


Type kinderschoen

Er bestaat een misvatting dat alleen stevige, lederen schoenen geschikt zijn voor kindervoetjes. Uiteraard is het belangrijk dat kindervoeten voldoende ondersteuning krijgen, maar dit betekent niet dat alle 's zomerse kindersandaaltjes en stoere kindersneakers niet gedragen kunnen worden.
Een schoentype is niet per definitie goed of slecht. Het verstandigste is om hippe kinderschoenen af te wisselen met stevigere kinderschoenen, zodat er een goede balans is. 

Kinderschoenen met klittenband -of vetersluiting 

Naast het model kinderschoen is het vaak de vraag of kindervoeten beter gebaat zijn bij schoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting. Vaak kun je beter voor kinderschoenen met vetersluiting kiezen. Dit omdat veters beter aansluiten, en de druk wordt hierbij verdeeld over de gehele wreef. Kinderschoenen met klittenband sluiten vaak minder goed aan en ze kunnen sneller loslaten door vuil op het klittenband. 


De pasvorm van kinderschoenen

Uiteraard is de pasvorm het aller belangrijkste bij kinderschoenen. Hiervoor moet goed naar het individuele voetje gekeken worden. 
Laat daarom de voeten van je kindje altijd opmeten, zéker bij het eerste paar loopschoenen. Laat dit bij zowel de breedte als de lengte van de voet doen. Het kan zijn dat er iets verschil zit tussen de twee voeten. Ga in dit geval van de grootste voet uit.
Onderstaand een overzicht waar op gelet moet worden bij de pasvorm van kinderschoenen:
  • Er moet minstens een ruimte van 0,5 centimeter over zijn aan de voorkant van de schoen. 
  • De schoentjes moeten goed aansluiten op de wreef. Hierdoor voorkom je dat de voet gaat schuiven in de schoen.
  • Het schoentje moet goed aansluiten rond de hiel en niet slippen.
  • De zool moet stevig zijn, maar buigzaam en soepel.
  • De hak moet breed genoeg zijn en vlak op de ondergrond steunen.
  • Het materiaal van het bovenwerk moet soepel zijn, voor een comfortabele pasvorm.
  • Let er goed op dat de teentjes in de schoen nog naar alle kanten kunnen bewegen
Daarnaast nog een aantal tips om rekening mee te houden wanneer je op pad gaat om de schoentjes te kopen:
  • Trek je kindje sokken van een dikte aan die normaal ook gedragen worden
  • Koop de schoenen pas in de middag. De voetjes zijn dan dikker dan in de ochtend.

Moderne kinderschoenen

Last but not least, kinderschoentjes moeten er natuurlijk ook een beetje leuk uit zien. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje het sufferdje van de klas wordt met de altijd verstandige stappers. Het oog wil ook wat, en de mening van jouw kindje en de invloed van klasgenootjes tellen ook mee. Er zijn genoeg schoentjes verkrijgbaar die ontzettend leuk zijn, en ook goed zitten aan de mini voetjes.
Kies snel het leukste paar voor jouw kleintje uit! Hulp nodig? Kijk hieronder voor inspiratie!

De leukste schoenen voor meisjes op een rijtje:

Naturino €64,95                                            Bunnies €59,50                               Zecchino D'oro €84,50

De stoerste schoenen voor jongens op een rijtje:

Naturino €64,95                                                  Jochie €49,50                                      Shoesme €59,50


dinsdag 6 januari 2015

THEMA: SCHOENEN VOOR SOLLICITATIES

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Begin jij 2015 met een frisse start en gooi jij het roer totaal om? Of ben jij (helaas) nog steeds op zoek naar die ene ideale baan? Kortom: zit jij tot over je oren in het sollicitatieproces? Brieven schrijven, cv's updaten en natuurlijk uiteindelijk: het sollicitatiegesprek! Een eerste indruk hierbij is snel gemaakt. Extra belangrijk is daarom om goed, en uiteraard gepast, voor de dag te komen. We helpen je hier graag een handje bij en hebben de mooiste geschikte schoenen voor een sollicitatiegesprek op een rijtje gezet.

Pumps voor een sollicitatiegesprek 

Een klassieke outfit wordt vaak als meest geschikt gevonden tijdens een sollicitatiegesprek, mits dit bij het bedrijf en de functie passend is. Een nette rok of broek met een mooie blouse is de perfecte middenweg. Je bent op deze manier niet té netjes gekleed, maar ziet er verzorgd en representatief uit. Combineer deze outfit met een mooie klassieke pump in neutrale, effen kleuren om de sollicitatielook compleet te maken.






Peter Kaiser €154,95                                       Unisa €99,95                                     Paul Green €129,95

Enkellaarsjes voor een sollicitatiegesprek

Is het bedrijf waar je gaat solliciteren iets minder formeel en wil jij je onderscheiden van de rest van de sollicitanten? Combineer je outfit dan eens met een paar nette enkellaarsjes. Uiteraard moet een wat stoerdere look wel passen bij het bedrijf. Ga in dit geval voor een combinatie met een leren legging en een nettere blouse (het blijft tenslotte een sollicitatiegesprek), of enkellaarsjes gecombineerd met een jurkje of tuniek, Kies snel het perfecte paar sollicitatie enkellaarsjes uit.

Julie Dee €125,50                                        Paul Green €139,50                             Gabor €104,50

Laarzen voor een sollicitatiegesprek

Een paar goede, nette laarzen doen het ook altijd goed in een formele setting. Het fijne van laarzen is dat ze net iets minder gekleed staan dan pumps, maar nog steeds klassiek. Je kunt klassieke laarzen combineren met een nette rok en blouse, maar ook met een skinny nette broek. Laarzen kunnen natuurlijk ook goed gecombineerd worden met een iets spannendere outfit, zoals gecombineerd met een leren legging. Deze laatste optie is natuurlijk weer afhankelijk van het imago van het bedrijf.

Lamica €109,50                                           Gabor €119,50                                          Progetto €124,50

Herenschoenen voor een sollicitatiegesprek

Ook aan de (werkzoekende) mannen hebben wij natuurlijk gedacht. Voor mannen lijkt de keuze net iets minder moeilijk. Een paar nette, lage veterschoenen in een neutrale kleur zijn eigenlijk altijd goed. Uiteraard moet hierbij wel weer naar het bedrijf gekeken worden. Solliciteer je naar een functie in de bouw, pas je outfit daar op aan. Hetzelfde geldt voor een baan bij een enorm hip of sportief bedrijf. Kies dan voor een trendy herenschoen. Kijk snel hieronder voor de leukste nette herenschoenen. Genoeg keuze!

Sioux €119,50                                             Will Lester €89,50                             Van Bommel €149,50

We wensen jou natuurlijk enorm veel succes bij het vinden van jouw droombaan. Wie weet brengen nieuwe schoenen je geluk!