dinsdag 25 oktober 2016

COLLECTIE - SCHOENEN IN WIJDTEMATEN

Geen voet is hetzelfde. En gelukkig beginnen steeds meer schoenenmerken dit goed te snappen. Elke voet komt in verschillende lengtes, maar ook breedtes. En iemand met een brede, of juist heel smalle voet verdient natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Een aantal schoenenmerken hebben daarom in hun collectie schoenen in verschillende wijdtematen opgenomen.

Even een lesje vooraf. Want wat als je eenmaal geconstateerd hebt dat je een brede voet hebt dan gemiddeld. Of dat jouw zoon of dochter op smalle voet leeft en de gemiddelde wijdtemaat te wijd is? Welke wijdtemaat heb je nodig? En hoe kun je dit herkennen? Gelukkig zijn hier standaard maten voor, die we best makkelijk kunnen onthouden.

Verschil tussen breedtematen en wijdtematen

Bij schoenen wordt er vaak gesproken over wijdtematen en breedtematen. Hier worden twee verschillende dingen mee bedoeld.
Breedtemaat
De breedtemaat van een schoen is afhankelijk van de zoolbasis. Zo zal een stoere sneaker breder zijn dan een fijnere veterschoen, enkellaarsje of een schoen die spitser toeloopt. Hoe breder het onderwerk dus, hoe breder de schoen.
Wijdtemaat
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef.

Wijdtematen bij schoenen voor volwassenen

< wijdtemaat G: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die vóór de G komt in het alfabet, zijn smaller dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het begin van het alfabet komt, hoe smaller de schoen. Wijdtemaat E is bijvoorbeeld weer smaller dan wijdtemaat F.
wijdtemaat G: 
Wijdtemaat G is een gemiddelde schoenwijdte. Schoenenmerken die geen wijdtematen hanteren, maken hun schoenen vaak in een G leest. Staat er dus geen breedtemaat vermeld bij de schoen, dan heeft de schoen een wijdtemaat G.
> wijdtemaat G: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die ná de G komt in het alfabet, zijn breder dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het eind van het alfabet komt, hoe breder de schoen. Wijdtemaat K is bijvoorbeeld breder dan wijdtemaat H.

De wijdtematen lopen van wijdtemaat E tot en met wijdtemaat M.

Hoe meet je jouw wijdtemaat?

Nu je bovenstaande gelezen hebt, is het je natuurlijk duidelijk geworden dat het bij het bepalen van je wijdtemaat niet gaat over de breedte van je voet(zool), maar om de omtrek van je voet. Je kunt jouw wijdtemaat dus bepalen door de omvang van de bal van je voet te meten. Je meet daarbij het breedste deel van je voorvoet (onder de tenen). De juist manier is om de voetomtrek zitten op te meten, zonder dat je gewicht uitoefent op je voet.
Heb je dit gedaan? Dan kun je onderstaand de bijbehorende wijdtemaat bij het aantal centimeters van de omtrek van jouw voet vinden.

Maattabel wijdtematen voor damesschoenen:

Maattabel wijdtematen voor herenschoenen:

Schoenen in verschillende wijdtematen

Nu je jouw juiste wijdtemaat gevonden hebt, wil je natuurlijk ook mooie schoenen vinden in deze wijdtemaat. Op TopShoe.nl kun je per categorie (dames, heren of kinderen) filteren op wijdtematen. Zo zie je snel en gemakkelijk een overzicht van schoenen in jouw breedtemaat. Durea schoenen zijn voorbeeld verkrijgbaar in een erg smalle wijdtemaat en ook Clarks maakt smalle damesschoenen. Daarnaast zijn Gabor damesschoenen verkrijgbaar in veel verschillende wijdtematen. De merken Footnotes, JJ Footwear, Xsensible, Durea, Solidus en Waldläufer zijn gespeclialiseerd in brede damesschoenen.
Brede herenschoenen vind je goed bij Floris van Bommel en Van Bommel. Daarnaast hebben ook de merken Waldläufer en Rieker bredere herenschoenen.

Smalle damesschoenen

                         Clarks €129,95                                                            Gabor €124,95

Brede damesschoenen

                          Gabor €99,95                                                                  Footnotes €169,95

Brede herenschoenen

                    Van Bommel €219,95                                                      Floris van Bommel €219,95

Wijdtematen bij kinderschoenen

Voor kinderschoenen wordt weer een andere aanduiding gehanteerd voor de wijdtemaat. De wijdtematen van kinderschoenen worden aangegeven met cijfers.
Kinderschoenen zijn verkrijgbaar in de wijdtematen 2,5 t/m wijdtemaat 6.
Hierbij zijn kinderschoenen in wijdte 2,5 geschikt voor erg smalle kindervoetjes en kinderschoenen in wijdte 6 geschikt voor erg brede kindervoetjes.
Kinderschoenen in wijdtemaat 3,5 kunnen gezien worden als de gemiddelde breedte. Staat er wederom geen breedtemaat aangegeven bij kinderschoenen? Dan zal het hierbij 9 van de 10 keer gaan om kinderschoenen in wijdte 3,5.

Kinderschoenen in verschillende wijdtes

Bij TopShoe.nl vind je verschillende kinderschoenen in wijdtematen. Je kunt op onze website filteren op wijdtematen, zodat je snel een overzicht krijgt van alle kinderschoen in die wijdtemaat. Kinderschoenenmerken als Track Style en Twins schoenen zijn gespecialiseerd in kinderschoenen met verschillende wijdtematen. Maar ook de Piedro kinderschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende wijdtematen.

Smalle jongensschoenen

                       Track Style €114,95                                                           Piedro €114,95

Smalle meisjesschoenen

                          Twins €119,95                                                                Twins €109,95

Brede jongensschoenen

                         Track Style €139,95                                                      Track Style €109,95

Brede meisjesschoenen

                          Twins €124,95                                                               Twins €109,95


1 opmerking:

  1. Best 5 Best Merkur Futur Adjustable Chrome - xn--o80b910a26eepc81il5g.online
    The Merkur Futur Adjustable Double Edge Safety Razor is by far the 1XBET most popular in the world. This 바카라사이트 stylish, lightweight adjustable safety razor is 메리트카지노 crafted $82.00 · ‎In stock

    BeantwoordenVerwijderen