dinsdag 13 januari 2015

THEMA: WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANSCHAF VAN KINDERSCHOENEN?

Het moment dat je kindje zijn of haar eerste stapjes zet is natuurlijk een magische mijlpaal. Dit betekent echter ook gelijk dat er niet alleen meer naar schattige slofjes gekeken moet worden. Het is erg belangrijk om je kindje een goede basis mee te geven. In de kinderjaren worden voetjes gevormd, en daarmee ook de houding en manier van lopen. Het is daarom noodzaak om niet alleen te gaan voor het uiterlijk, of de prijs van een kinderschoentje, maar ook zeker de kwaliteit.
We begrijpen best dat dit vooral bij de eerste keer nogal overweldigend kan zijn. Om een zo goed mogelijke keuze te maken hebben wij een overzicht gemaakt waar op gelet moet worden tijdens de aanschaf van kinderschoenen. 


Type kinderschoen

Er bestaat een misvatting dat alleen stevige, lederen schoenen geschikt zijn voor kindervoetjes. Uiteraard is het belangrijk dat kindervoeten voldoende ondersteuning krijgen, maar dit betekent niet dat alle 's zomerse kindersandaaltjes en stoere kindersneakers niet gedragen kunnen worden.
Een schoentype is niet per definitie goed of slecht. Het verstandigste is om hippe kinderschoenen af te wisselen met stevigere kinderschoenen, zodat er een goede balans is. 

Kinderschoenen met klittenband -of vetersluiting 

Naast het model kinderschoen is het vaak de vraag of kindervoeten beter gebaat zijn bij schoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting. Vaak kun je beter voor kinderschoenen met vetersluiting kiezen. Dit omdat veters beter aansluiten, en de druk wordt hierbij verdeeld over de gehele wreef. Kinderschoenen met klittenband sluiten vaak minder goed aan en ze kunnen sneller loslaten door vuil op het klittenband. 


De pasvorm van kinderschoenen

Uiteraard is de pasvorm het aller belangrijkste bij kinderschoenen. Hiervoor moet goed naar het individuele voetje gekeken worden. 
Laat daarom de voeten van je kindje altijd opmeten, z├ęker bij het eerste paar loopschoenen. Laat dit bij zowel de breedte als de lengte van de voet doen. Het kan zijn dat er iets verschil zit tussen de twee voeten. Ga in dit geval van de grootste voet uit.
Onderstaand een overzicht waar op gelet moet worden bij de pasvorm van kinderschoenen:
  • Er moet minstens een ruimte van 0,5 centimeter over zijn aan de voorkant van de schoen. 
  • De schoentjes moeten goed aansluiten op de wreef. Hierdoor voorkom je dat de voet gaat schuiven in de schoen.
  • Het schoentje moet goed aansluiten rond de hiel en niet slippen.
  • De zool moet stevig zijn, maar buigzaam en soepel.
  • De hak moet breed genoeg zijn en vlak op de ondergrond steunen.
  • Het materiaal van het bovenwerk moet soepel zijn, voor een comfortabele pasvorm.
  • Let er goed op dat de teentjes in de schoen nog naar alle kanten kunnen bewegen
Daarnaast nog een aantal tips om rekening mee te houden wanneer je op pad gaat om de schoentjes te kopen:
  • Trek je kindje sokken van een dikte aan die normaal ook gedragen worden
  • Koop de schoenen pas in de middag. De voetjes zijn dan dikker dan in de ochtend.

Moderne kinderschoenen

Last but not least, kinderschoentjes moeten er natuurlijk ook een beetje leuk uit zien. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje het sufferdje van de klas wordt met de altijd verstandige stappers. Het oog wil ook wat, en de mening van jouw kindje en de invloed van klasgenootjes tellen ook mee. Er zijn genoeg schoentjes verkrijgbaar die ontzettend leuk zijn, en ook goed zitten aan de mini voetjes.
Kies snel het leukste paar voor jouw kleintje uit! Hulp nodig? Kijk hieronder voor inspiratie!

De leukste schoenen voor meisjes op een rijtje:

Naturino €64,95                                            Bunnies €59,50                               Zecchino D'oro €84,50

De stoerste schoenen voor jongens op een rijtje:

Naturino €64,95                                                  Jochie €49,50                                      Shoesme €59,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten