dinsdag 24 februari 2015

THEMA: PERFECTE SCHOENEN VOOR JOUW LICHAAM

We hebben natuurlijk allemaal braaf onze moderesearch gedaan. Strepen van dezelfde breedte maken dikker, grotere borsten ogen kleiner door een V-hals en een outfit in één kleur geeft je optisch centimeters. Wanneer we ons een paar minuten verdiepen in de verschillende artikelen op internet kunnen we ons binnen een handomdraai goed kleden naar ons figuur. Maar hoe zit dat met schoenen? Elk vrouwenbeen, en elke voet is, godzijdank, anders. Dit betekent dat er ook schoenentypes zijn die perfect zijn voor jouw voetjes. Dat willen we wel weten hè?

Schoenen voor kleine vrouwen

Ben je niet gezegend met een overschot aan centimeters? Sorry, deze ligt misschien erg voor de hand, maar hij blijft onwijs effectief: draag hakken. Het liefst lekker hoog, want elke centimeter is welkom. Een hoge hak maakt je (natuurlijk) langer en een bijkomend voordeeltje, optisch slanker. Dat is natuurlijk nooit verkeerd.
Gelukkig heb je de keuze uit verschillende soorten hakken. Ga op chique met pumps met naaldhak, haal de zomer in huis met een mooie sleehak of wedge of ga gedurfd modern en kies voor schoenen met een blokhak. Belangrijk is dat je kiest voor een haksoort waar je goed op kunt lopen. 
Kleine vrouwen hebben als nadeel dat ze bij het aanschaffen van laarzen goed moeten opletten. Zo lijken de halfhoge laarzen de lengte van je benen in tweeën te hakken. Kies dus het liefst een lage enkellaars, of een laars tot net onder de knie. Vermijd de halfhoge laarzen.  Ook kunnen de hippe overknee laarzen tricky zijn. Kies hierbij ook het liefst voor een knielaars met hak
Begrijp ons niet verkeerd. Ben je klein van stuk, maar heb je altijd ruzie met hakken? Geen probleem. Platte schoenen kunnen jou net zo goed mooi staan. Wil jij toch iets groter lijken? Let er dan goed op hoe je je kleedt. Een outfit in een unikleur doet het heel goed voor jou. En dat jij hier het liefst hippe sneakers onder draagt is natuurlijk geen probleem!

                   Tamaris €49,95                                                  Via Vai €119,95                                                                Unisa €119,95

Schoenen voor lange vrouwen

Ben jij zeker niet klein te noemen en moet jij moeite doen om eens een keer niet zo op te vallen in de menigte? Dikke kans dat jij schoenen met hak het liefst vermijdt. Ben je bang dat dit snel te mannelijk wordt in combinatie met jouw aantal centimeters? Maak je geen zorgen! Schoenen met een laag hakje of schoenen met platte zolen kunnen net zo vrouwelijk zijn. Het is een kwestie van de juiste schoen kiezen. 
Hou jij van een stoere look, dan zijn bikerboots en veterboots de perfecte keus. Combineer deze met aansluitende kledingstukken zoals een skinny jeans of leren legging en jouw look is compleet. Ga je toch liever voor een elegantere look, kies dan voor een enkellaars zonder hak, een platte veterschoen, moderne sneaker of ballerina. Keuze genoeg!
Ook voor jou kunnen de overknee boots lastig zijn. Let bij de aanschaf van knielaarzen goed op de schachthoogte en weet hierbij hoe lang jouw benen zijn. Wanneer je lang bent kunnen de knielaarzen namelijk net te kort zijn, waardoor ze je knieën niet halen en het effect helaas niet behaald wordt. 

                     Pikolinos €139,95                                       Easy 'N Rose €84,95                                                       Evaluna €119,95

Schoenen voor brede enkels

Sta jij stevig met beide benen op de grond en heb je bredere enkels? Dan is het verstandig om enkellaarsjes te mijden. Deze eindigen namelijk op de enkel, waardoor hier de nadruk op wordt gelegd. Ga in plaats daarvan voor een lange laars, of juist voor lagere schoenen. Veterschoenen hebben hierbij het voordeel dat ze makkelijk smaller of wijder gemaakt kunnen worden. Voor welk schoentje kies jij?

                                         SPM €159,95                                                                                       Maruti €69,95

Schoenen voor dunne enkels

Enkellaarzen kunnen juist een goede optie zijn als je dunne enkels hebt. Let er alleen op dat je niet kiest voor enkellaarzen met een brede schacht. Deze sluiten niet aan, waardoor je enkel 'verdrinkt'. Laat de schacht daarom goed aansluiten op je enkels. Chelsea boots zijn ook een geschikt model voor jou. Deze hebben vaak een smalle pasvorm en schacht, doordat er rek in zit door het elastische stuk. Ben jij niet zo van de enkelboots? Kies dan voor een ander soort schoen, als pumps. Ook zijn schoenen met een vetersluiting een goede optie voor jou, omdat je deze goed kunt laten aansluiten. 

                                           Esprit €79,95                                                                                       Stokton €199,95
Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je schoenen kiest waar je blij van wordt. Maar als je een leuk schoentje met een goede pasvorm kunt combineren, die ook nog eens geschikt is voor jouw benen en lichaam, why not?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten