dinsdag 15 september 2015

COLLECTIE: JOUW SIGNATURE LOOK

Wijsheid komt met de jaren. Typisch zo'n gezegde dat we vaak naar ons hoofd geslingerd hebben gekregen in onze jonge jaren. Toegegeven, nu we zelf wat jaartjes op de teller hebben staan, blijkt dit gezegde af en toe best eens te kloppen. Dit geldt eigenlijk ook voor stijl. Want lieve dames, stijl komt met de jaren. En dat is niet zo gek. Het duurt soms tot ver achter in de twintig voordat je er eindelijk achterkomt wie je precies bent, wat je wil en je je plek hebt gevonden in deze wereld. Niet zo gek dus, dat je op dit moment ook pas echt trouw kunt zijn aan jouw eigen stijlgevoel. En zelfs als je helemaal tevreden bent met jezelf, is het nog best lastig om de look te creëren die echt bij je past. Wij helpen je daar graag mee!

Stap 1: Ga na wat voor persoonlijkheid je hebt

Ben jij een extravert type, dat niet bang is voor een beetje aandacht? Of ga jij juist liever wat meer op in de massa en functioneer jij het beste op de achtergrond? Dit kan erg bepalend zijn voor je kledingkeuze. Kleding moet namelijk een weerspiegeling zijn van wie je bent. Dit betekent natuurlijk niet dat het stille type zich moet kleden als een grijs muisje. Het gaat om de juiste nuances.

Stap 2: Kijk goed welke kleuren jou het beste staan

Begin daarbij met de ondertoon van je huid. Hierbij zijn de huidtypen onder te verdelen in drie typen: koel, warm en neutraal.  Er zijn een aantal tests om de ondertoon van je huid te bepalen. Allereerst kun je dit aan de kleur van je aderen zien. Zijn je aderen op de binnenkant van je pols blauwkleurig, dan heb je een koele ondertoon, zijn ze meer groen, dan heb je een warme ondertoon. Zijn je aderen blauwgroen, dan is je huid neutraal.
Is dit lastig te zien, dan kun je de ondertoon van je huid bepalen aan de hand van je gezicht.
- verwijder al je make-up
- wacht tot de rode gloed van de reiniging verdwenen is
- sla een witte sjaal of handdoek om je nek
Lijkt je gezicht ten opzichte van de witte doek meer geel? Dan heeft je huid een warme ondertoon.
Neigt de kleur van je gezicht meer naar roze, dan heb je een koele ondertoon.

Nu je de ondertoon van je huid weet, wil je natuurlijk graag weten welke kleuren je het beste kunt dragen. Links in het kleurenschema zie je de kleuren die je het beste kunt dragen met een koele ondertoon. Daarnaast staan zilveren sieraden jou het best.
Rechts in het kleurenpalet vind je de kleuren voor de typen met een warme ondertoon. Jij kunt je kleding het beste combineren met gouden sieraden.
Koude kleuren                                Warme kleuren                

Stap 3: Draag kleding die je figuur goed doen uitkomen

Gelukkig is (bijna) niemand hetzelfde. Dat betekent dat niet alle hippe modellen weg gelegd zijn voor elk figuur. Wij zijn de laatste om te zeggen dat je iets niet 'mag' dragen, maar iedereen wil er natuurlijk op haar best uitzien. Kies daarom voor kleding die bij je figuur past
Heb jij een beetje een buikje, kies dan niet voor te strakke tops, maar ga bijvoorbeeld voor een wijdvallende top. Slanke benen doen het goed in strakke broeken en broeken met prints. Zwembandjes verhul je met een broek met hoge taille, en langere tops. Een prachtige taille laat je het beste uitkomen, of creëer je door getailleerde jasjes

Stap 4: Blijf trouw aan je eigen smaak

Natuurlijk wil je er een beetje hip bij lopen. Nieuwe trends 'grow on you' en uiteindelijk is die in eerste instantie gekke trui, toch wel heel leuk. Maar, laat je niet te veel meeslepen door een trend als deze totaal niet bij je past. Het is altijd leuk om te spelen met trends, maar probeer voor jezelf te bepalen welke items binnen jouw stijl passen, en welke niet. 

Stap 5: Investeer in een paar goede basics en ruim je kast op!

In de loop der jaren heb jij vast, net als wij, een aardige persoonlijke collectie verzameld. Hiertussen zitten vast ook items die je nooit meer draagt. Nee, ook niet als je die paar kilo's kwijt bent, en ook niet als flared jeans weer 'in' worden. Ruim je kast grondig op. Zo blijven de artikelen over die je vaak draagt. Hierin herken je vaak gelijk een bepaalde stijl terug. Borduur verder op deze stijl en schaf een aantal goede basics aan, die je kunt combineren met trendartikelen. Voorbeelden hiervan zijn: een zwart jurkje (LBD), een mooie wollen jas, een tijdloze witte blouse, een mooie pantalon, een goed zittende jeans en een colbertje

Stap 6: Een paar goede schoenen en accessoires om je look af te maken

Schoenen en accessoires kunnen een outfit maken én breken. Zo geef je een casual outfit een chique upgrade door te combineren met pumps of enkellaarsjes met hak. En geef je een klassieke outfit een moderne upgrade door te combineren met hippe sneakers, Chelsea boots of stoere veterschoenen. 
Een aantal basismodellen schoenen die iedere vrouw in haar kast moet hebben zijn een paar zwarte pumps, zwarte enkellaarsjes, goed zittende, hippe sneakers en een paar zwarte of bruine hoge laarzen. Uiteraard kun je nooit schoenen genoeg hebben, dus als het modebeeld vraagt om overknee boots of sneakers met print dan mogen deze natuurlijk best in jouw kast komen te staan.
Ook een aantal accessoires zijn een investering waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tijdloze handtas van prachtig leer of suède. Daarnaast is een goede zonnebril ook een gouden aankoop. Hetzelfde geldt voor een paar mooie gouden of echt zilveren ringen en een tijdloze ketting en grote sjaal of omslagdoek

Mis jij nog een paar goede basisschoenen in je kast? Onderstaand hebben we wat inspiratie voor je opgedaan:

                                 Unisa €99,95                                                                        Ara €109,95                        Rapisardi €139,95                                                       New Balance €99,95

Hoe zou jij jouw persoonlijke stijl omschrijven? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten