dinsdag 1 september 2015

THEMA: HOE VERZORG JE JE VOETEN HET BEST?

In de zomermaanden krijgen je voeten aardig wat te verduren. Zo trekken wij er in de zomermaanden vaak op uit om een 'stukje te gaan wandelen'. Of dit nu een leuke strandwandeling is, een actieve boswandeling, we uren slenteren door vakantiestadjes of de talloze kilometers die we afleggen om een goede garderobe bij elkaar te shoppen, onze voeten hebben het zwaar. Daarnaast lopen we in de zomer, en zeker op vakantie, niet altijd op even goed schoeisel. Denk maar aan de slippers, sandalen en espadrilles die we zo graag dragen, maar helaas niet veel bescherming geven aan onze voeten. Tijd dus om onze voeten na deze 'zware' maanden even goed in de watten te leggen. Maar hoe verzorg je je voeten nou het best en waar begin je? Wij helpen je graag een handje!

Stap 1: Verwijder je nagellak
Je begint natuurlijk met het verwijderen van je nagellak, als dit er op zit. Nagellak verwijder je het beste met acetonvrije nagellak remover, zodat je nagels het minste uitdrogen.

Stap 2: Neem een verzorgend voetenbad
Vul een teiltje water met lauwwarm water en voeg hier wat badolie of een lekkere bruistablet aan toe. Laat je voeten zo'n 10 minuten weken in het badje. Je kunt je voeten ook scrubben met een voetscrub om ze lekker zacht te maken. 

Stap 3: Droog je voeten goed af!
Wat veel mensen niet weten is dat het erg belangrijk is om je voeten grondig af te drogen. Vooral de stukjes tussen de tenen worden nogal eens vergeten. Het is juist belangrijk om ook juist tussen de tenen goed af te drogen, omdat de huid anders kapot gaat. 

Stap 4: Verwijder het eelt van je voeten
Lekkere zachte voeten hebben natuurlijk geen eeltplekken. Verwijder het eelt op je voeten met een een eeltvijl of met pluimsteen. Even flink heen en weer vijlen en je voeten zijn als herboren!

Stap 5: Vijl je nagels of knip je teennagels recht af
Bij stap twee zijn je nagels aan de beurt. Het is erg belangrijk om je teennagels recht af te knippen. Dit voorkomt het ingroeien van nagels. Het knippen van je teennagels kun je beter doen als er een flink stuk af moet. Hoef jij je teennagels alleen een beetje bij te werken? Kies dan voor vijlen in plaats van knippen. Hierdoor ontstaan minder scheurtjes. 

Stap 6: Duw de nagelriemen van je teennagels terug
Het is erg belangrijk om je nagelriemen ook goed te verzorgen. Wanneer de nagelriemen namelijk scheuren, kunnen er scheurtjes ontstaan die ontstekingen kunnen veroorzaken. Pijnlijk en geen fris gezicht. Duw je nagelriemen daarom goed terug met een bokkenpootje en verzorg ze met een speciale nagelriem olie. 

Stap 7: Smeer je voeten in met een voetencrème
Smeer je voeten uiteindelijk heerlijk in met een hydraterende voetencrème. Dit maakt je voeten niet alleen heerlijk zacht en fris, maar geeft ook een vochtinbrengende verzorging. 

Stap 8: Een voetmassage
Kijk manlief aan met je liefste blik en vraag hem om een heerlijke voetmassage. Geen man tot je beschikking of heeft hij er geen zin in? Zelf kun je ook je voeten masseren. Vooral een aanrader na een lange dag staan of lopen!

Stap 9: Draag de juiste sokken en schoenen voor je voeten
Na deze voeten verwennerij is het natuurlijk ook belangrijk om je voeten hierna goed te blijven verzorgen. Het dragen van de juiste sokken en schoenen speelt hierbij een grote rol. Het beste kun je kiezen voor katoenen sokken. Dit ventileert namelijk goed en neemt vocht goed op. Ook je schoenen kunnen veel doen voor je voeten. Draag geen te strakke schoenen, maar ook zeker niet te ruime. Dit laatste kan namelijk voor flink wat wrijving gaan zorgen. 

Daarnaast zijn pumps of andere schoenen met hakken natuurlijk onwijs mooi, maar niet heel goed voor je voeten. Wissel daarom af met platte schoenen om je voeten te ontzien. Kies bijvoorbeeld ook eens voor hippe enkellaarsjes, veterboots of slip-ons ter afwisseling.
Wil je wat inspiratie opdoen voor deze afwisseling? Neem dan snel een kijkje in onze nieuwe collectie!


              Tine's €119,95                                     Paul Green €149,95                                Gabor €124,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten